Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jesienne ciasto pachnące cynamonem i pełne orzechów
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424892
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336955
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424892
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336955
Składniki
Ciasto: Jajka ubij z cukrem i szczyptą soli na jasną i puszystą masę Wlej cienką strużką olej i wymieszaj na małych obrotach miksera Dodaj marchewkę Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i kakao, wymieszaj krótko mikserem Na koniec wsyp posiekane orzechy i wymieszaj szpatułką Przełóż gotowe ciasto do tortownicy której dno jest wyłożone papierem do pieczenia Piecz ok. 30 min w temp. 170°C do suchego patyczka
Masa: Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę Wystudzone ciasto przekrój na pół Połowę masy wyłóż na pierwszy krążek ciasta, a resztą pokryj wierzch i ew. boki ciasta Udekoruj wg uznania orzechami lub marchewkami z masy cukrowej