Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jesienne ciasto pachnące cynamonem i pełne orzechów
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 52
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43563
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 187
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 617
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 52
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43563
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 187
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 617
Składniki
Ciasto: Jajka ubij z cukrem i szczyptą soli na jasną i puszystą masę Wlej cienką strużką olej i wymieszaj na małych obrotach miksera Dodaj marchewkę Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i kakao, wymieszaj krótko mikserem Na koniec wsyp posiekane orzechy i wymieszaj szpatułką Przełóż gotowe ciasto do tortownicy której dno jest wyłożone papierem do pieczenia Piecz ok. 30 min w temp. 170°C do suchego patyczka
Masa: Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę Wystudzone ciasto przekrój na pół Połowę masy wyłóż na pierwszy krążek ciasta, a resztą pokryj wierzch i ew. boki ciasta Udekoruj wg uznania orzechami lub marchewkami z masy cukrowej