Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jesienne ciasto pachnące cynamonem i pełne orzechów
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4928
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 112
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4928
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 112
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Ciasto: Jajka ubij z cukrem i szczyptą soli na jasną i puszystą masę Wlej cienką strużką olej i wymieszaj na małych obrotach miksera Dodaj marchewkę Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i kakao, wymieszaj krótko mikserem Na koniec wsyp posiekane orzechy i wymieszaj szpatułką Przełóż gotowe ciasto do tortownicy której dno jest wyłożone papierem do pieczenia Piecz ok. 30 min w temp. 170°C do suchego patyczka
Masa: Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę Wystudzone ciasto przekrój na pół Połowę masy wyłóż na pierwszy krążek ciasta, a resztą pokryj wierzch i ew. boki ciasta Udekoruj wg uznania orzechami lub marchewkami z masy cukrowej