Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jesienne ciasto pachnące cynamonem i pełne orzechów
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118276
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8455
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3122
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2205
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1572
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118276
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8455
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3122
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2205
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1572
Składniki
Ciasto: Jajka ubij z cukrem i szczyptą soli na jasną i puszystą masę Wlej cienką strużką olej i wymieszaj na małych obrotach miksera Dodaj marchewkę Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i kakao, wymieszaj krótko mikserem Na koniec wsyp posiekane orzechy i wymieszaj szpatułką Przełóż gotowe ciasto do tortownicy której dno jest wyłożone papierem do pieczenia Piecz ok. 30 min w temp. 170°C do suchego patyczka
Masa: Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę Wystudzone ciasto przekrój na pół Połowę masy wyłóż na pierwszy krążek ciasta, a resztą pokryj wierzch i ew. boki ciasta Udekoruj wg uznania orzechami lub marchewkami z masy cukrowej