Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do ciasta marchewkowego chyba nikogo nie trzeba przekonywać, jest po prostu niezaprzeczalnie genialne :-) a ta polewa z serka topionego ... zaskakująco smaczna :-) polecam
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65092
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 538
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5798
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 611
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65092
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 538
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5798
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 611
Składniki
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na , puszystą masę. Dodać marchew startą ta tarce o małych oczkach, delikatnie wymieszać. Dodać mąkę i pozostałe sypkie składniki, wymieszać. Na koniec dodać stopioną i przestudzoną margarynę. Wszystko razem wymieszać łyżką. Ciasto przelać do formy 24 x 24cm (swoje ciasto upiekłam na blaszce o zbyt dużych wymiarach i wyszło mi za niskie, więc przekroiłam je na pół, przełożyłam polewą i resztę polewy posmarowałam wierzch)wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 190 stopni ok. 40-45min ( do suchego patyczka). Polewa: Serek topiony rozpuścić z masłem, dodac cukier puder i cukier waniliowy, wymieszać. Polewę wylać na letnie ciasto, wyrównać. Wierzch udekorować orzechami. Smacznego :-) Przepis pochodzi z bloga Śladami Słodkiej Babeczki z moimi zmianami.