Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe jest dość popularne. Postanowiłam upiec je w nieco innym wydaniu. Suszona żurawina pasuje tu doskonale!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2260
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1377
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3547
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1203
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2260
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1377
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3547
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1203
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Nie przerywając miksowania dodajemy olej i mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Na koniec dodajemy machew i żurawinę. Mieszamy.
Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Studzimy. Cukier puder rozpuszczamy z odrobiną wody. Powstałym lukrem smarujemy ciasto. Posypujemy żurawiną.