Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na delikatne i rozpływające się w ustach ciasto, które jest bardzo proste w wykonaniu. Ciasto jest niezwykle aromatyczne, wilgotne i bardzo smaczne :)
Niezwykle łatwe i szybkie ciasto na pizzę, zawsze się udaje i jest wyjątkowo...
Odsłon: 223628
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 523
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 3242
Niezwykle łatwe i szybkie ciasto na pizzę, zawsze się udaje i jest wyjątkowo...
Odsłon: 223628
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 523
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 3242
Składniki
Banany kroimy na plasterki i rozgniatamy widelcem. Marchewki obieramy i ucieramy na tarce o drobnych oczkach i mieszamy z rozgniecionym bananem. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej i mieszamy. Do dużej miski dodajemy obie mąki, cynamon, proszek do pieczenia, rodzynki, migdały i orzechy. Wszystkie suche składniki mieszamy i dodajemy do nich jajka z cukrem i olejem oraz banany z marchewką. Wszystko dokładnie mieszamy, a powstałe ciasto wlewamy* do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. *ciasto jest dość rzadkie
Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 1 godziny i 15 minut*. * pod koniec warto sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest dobrze upieczone. Ciasto studzimy i wyciągamy z blaszki.
A następnie posypujemy cukrem pudrem (może być ten z cukru trzcinowego). Teraz pozostaje nam pokroić ciasto i delektować się jego smakiem. Życzę smacznego! :)