Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowo - orzechowe jest bardzo smaczne, wilgotne i puszyste. Czekoladowa polewa z dodatkiem czeko śliwki dodaje ciastu dodatkowego niepowtarzalnego smaku.
foremka, mikser, tarka, drewniana łyżka, miska,
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1000
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4412
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 449
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2680
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38727
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1000
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4412
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 449
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2680
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38727
Składniki
Marchewkę po obraniu zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Orzechy włoskie obrać, następnie posiekać na mniejsze kawałki. Do miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać cynamon oraz tarte orzechy laskowe i wymieszać. Jajka utrzeć z cukrem,cukrem waniliowym oraz z szczyptą soli na puszystą masę. Cały czas miksując wlewać cienkim strumykiem olej. Masę jajeczną połączyć z sypkimi składnikami miksując na średnich obrotach miksera. Na koniec dodać posiekane orzechy włoskie oraz startą marchewkę i ponownie wymieszać, ale już łyżką drewnianą. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (u mnie w kształcie serca). Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polać polewą, dekorować połówkami orzechów. Polewa: Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka lub kremówki. Po całkowitym rozpuszczeniu dodać czeko śliwkę i wymieszać.