Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i łatwe, coś innego.
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 177
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 326
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 593
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 177
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 326
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 593
Składniki
Na początek przygotowanie: okrągłą formę do tortu (małą) smarujemy masłem i wykładamy spód papierem. Orzechy prażymy i rozdrabniamy.
Przygotowanie syropu: wyciskamy sok z pomarańczy, dodajemy cukier, sok z cytryny, mieszamy do rozpuszczenia cukru i odstawiamy.
Krem: mieszamy serek z cukrem i cynamonem, krem wstawiamy do lodówki.
Teraz najważniejsze, czyli ciasto: mąkę mieszamy z proszkiem i z sodą. W drugiej misce miksujemy cukier, jajka i olej, aż do rozpuszczenia cukru. Dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy, potem dodajemy pozostałe składniki ciasta. Masę przekładamy do formy i pieczemy ok.45 minut w 180 stopniach.
Gdy ciasto jest już upieczone, wyjmujemy z piekarnika, nakłuwamy dosyć gęsto patyczkiem i polewamy sosem, aby dotarł wszędzie:) Odstawiamy do przestudzenia. Przekrawamy ciasto na pół, smarujemy spodnią część kremem, przykrywamy górną i wierzch też smarujemy kremem. Gotowe.