Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto maślane jest pysznie puszyste, wilgotne i doskonale pasuje na każdą okazję. Zrobisz je z kilku prostych składników!
Forma typu komin o średnicy ok. 25 cm
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Masło rozpuść w rondelku i odstaw do ostudzenia.
Do dużej miski dodaj jajka i zmiksuj je krótko. Wlej masło, mleko, pastę waniliową i wymieszaj tylko do połączenia składników. Dodaj obydwa rodzaje cukrów. Zmiksuj krótko.
W drugiej misce połącz przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sól. Delikatnie wymieszaj. Wsyp produkty sypkie do przygotowanej masy z jajkami i mlekiem. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Ciasto wlej do formy typu komin o średnicy około 25 cm wysmarowanej resztką masła. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 45-50 minut aż do suchego patyczka.