Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto maślane jest pysznie puszyste, wilgotne i doskonale pasuje na każdą okazję. Zrobisz je z kilku prostych składników!
Forma typu komin o średnicy ok. 25 cm
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 72
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10360
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 125
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1022
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 72
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10360
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 125
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1022
Składniki
Masło rozpuść w rondelku i odstaw do ostudzenia.
Do dużej miski dodaj jajka i zmiksuj je krótko. Wlej masło, mleko, pastę waniliową i wymieszaj tylko do połączenia składników. Dodaj obydwa rodzaje cukrów. Zmiksuj krótko.
W drugiej misce połącz przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sól. Delikatnie wymieszaj. Wsyp produkty sypkie do przygotowanej masy z jajkami i mlekiem. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Ciasto wlej do formy typu komin o średnicy około 25 cm wysmarowanej resztką masła. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 45-50 minut aż do suchego patyczka.