Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto maślane jest pysznie puszyste, wilgotne i doskonale pasuje na każdą okazję. Zrobisz je z kilku prostych składników!
Forma typu komin o średnicy ok. 25 cm
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 739
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 739
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Składniki
Masło rozpuść w rondelku i odstaw do ostudzenia.
Do dużej miski dodaj jajka i zmiksuj je krótko. Wlej masło, mleko, pastę waniliową i wymieszaj tylko do połączenia składników. Dodaj obydwa rodzaje cukrów. Zmiksuj krótko.
W drugiej misce połącz przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sól. Delikatnie wymieszaj. Wsyp produkty sypkie do przygotowanej masy z jajkami i mlekiem. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Ciasto wlej do formy typu komin o średnicy około 25 cm wysmarowanej resztką masła. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 45-50 minut aż do suchego patyczka.