Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 627
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1857
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 396
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 627
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1857
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 396
Składniki
Jedno cale jajko i trzy zoltka utrzec z polowa cukru(0,5szkl.)...
Pozostale trzy bialka ubic z odrobina soli, przy koncu ubijania dodac pozostaly(0,5szkl.) cukier, wszystko dokladnie ubic, kiedy piana bedzie juz gotowa, dodac wiorki koksowe i delikatnie wymieszac drewniana lopatka.,
Make polaczyc z proszkiem do pieczenia i kolejno laczyc z ubitymi zoltkami, mieszajac : make,olej, maslanke, cukier waniljowy,.
Gotowe ciasto , wylac na blache na nie wylozyc warstwe owocow sezonowych, wzglednie pasteryzowanych czy suszonych, polac wszystko przygotowana piana. Piec 40min. w temp.180st.
Przepis zanotowalam zprogr.tel. Ewa gotuje. Wydal mi sie ciekawy , totez chcialam sie nim podzielic .