Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki dodatek do popołudniowej kawy. Ciasto maślankowe przygotujecie w ekspresowym tempie. Zawsze się udaje, dlatego z tym przepisem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Do jego zrobienia możecie wykorzystać świeże bądź mrożone owoce.
keksówka 30 x 11 cm
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 576
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11703
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13492
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 576
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11703
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13492
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
Do miski przesypujemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier.
W osobnej misce łączymy ze sobą jajka, maślankę i olej. Suche składniki przesypujemy do miski z mokrymi składnikami. Wszystko razem mieszamy.
Keksówkę o wymiarach 30 x 11 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy. Nagórze układamy owoce (jeśli korzystamy z mrożonych owoców, przed wyłożeniem na ciasto powinniśmy je rozmrozić i osuszyć ręcznikiem papierowym).
Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 45 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto studzimy na kratce. Dekorujemy cukrem pudrem.