Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki dodatek do popołudniowej kawy. Ciasto maślankowe przygotujecie w ekspresowym tempie. Zawsze się udaje, dlatego z tym przepisem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Do jego zrobienia możecie wykorzystać świeże bądź mrożone owoce.
keksówka 30 x 11 cm
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 205
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1741
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 357
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 205
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1741
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 357
Składniki
Do miski przesypujemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier.
W osobnej misce łączymy ze sobą jajka, maślankę i olej. Suche składniki przesypujemy do miski z mokrymi składnikami. Wszystko razem mieszamy.
Keksówkę o wymiarach 30 x 11 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy. Nagórze układamy owoce (jeśli korzystamy z mrożonych owoców, przed wyłożeniem na ciasto powinniśmy je rozmrozić i osuszyć ręcznikiem papierowym).
Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 45 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto studzimy na kratce. Dekorujemy cukrem pudrem.