Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i niesamowicie smaczne ciasto od Siostry Anastazji. Bardzo proste do przygotowania. U mnie z rabarbarem, ale myślę, że z agrestem czy malinami będzie smakowało równie pysznie.
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 234
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 842
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1449
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25071
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 234
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 842
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1449
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25071
Składniki
Całe jajka miksujemy z cukrem oraz cukrem wanilinowym aż do otrzymania jasnej i puszystej masy. Następnie wlewamy maślankę oraz olej. Obroty miksera zmniejszamy i stopniowo dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksujemy tylko do połączenia.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (21x28cm lub nieco większej). Rabarbar kroimy na mniejsze kawałki. Rozkładamy go na wierzchu ciasta. Pieczemy około 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.