Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i niesamowicie smaczne ciasto od Siostry Anastazji. Bardzo proste do przygotowania. U mnie z rabarbarem, ale myślę, że z agrestem czy malinami będzie smakowało równie pysznie.
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 379
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1452
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5659
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 327
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 379
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1452
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5659
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 327
Składniki
Całe jajka miksujemy z cukrem oraz cukrem wanilinowym aż do otrzymania jasnej i puszystej masy. Następnie wlewamy maślankę oraz olej. Obroty miksera zmniejszamy i stopniowo dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksujemy tylko do połączenia.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (21x28cm lub nieco większej). Rabarbar kroimy na mniejsze kawałki. Rozkładamy go na wierzchu ciasta. Pieczemy około 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.