Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto mech na bazie ciasta biszkoptowego z truskawkami pyszne polecam .
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3904
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34224
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1662
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113657
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3904
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34224
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1662
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113657
Składniki
Białka ubijam z odrobiną soli pod koniec ubijania dodaję cukier następnie ,po jednym żółtko i mąka z proszkiem do pieczenia zielony barwnik by był intensywny kolor zieleni i dolewam wodę i łączę ,gotowe ciasto biszkoptowe piekę na blaszce wyłożonej papierem w 200 stopniach bez termo obiegu na środkowej półce .
Upieczony ostudzony biszkopt dzielę na 3 blaty ,górny blat kruszę będzie to mech na wierzch ciasta .Truskawki myję i dzielę na mniejsze części .
Zimną śmietanę 30 % z lodówki ubijam z cukrem pudrem i na koniec dodaję serek mascarpone łączę wszystko .
Na dolny blat biszkoptu wykładam połowę masy śmietanowej i układam połowę truskawek nakrywam 2 blatem biszkoptu i wykładam resztę masy śmietanowej i truskawki ,wierz posypuję pokruszonym zielonym 3 blatem i wygląda to jak mech leśny i ciasto do lodówki do schłodzenia. Po dokładne wykonanie zapraszam na film i życzę smacznego