Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeznaczone jest dla miłosników kawy :)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Przygotuj tortownicę o śr. 22-24 cm. Przygotowanie ciasta ; W jednym naczyniu połączyć przesianą mąkę z proszkiem, sodą i kakaem. W drugim naczyniu łączymy maślankę, olej, cukier, jajka i mieszamy mikserem na wolnych obrotach. Do mokrych składników, dodajemy suche i mieszamy mikserem krótko, tylko do połaczenia składników. Następnie powoli wlewamy gorącą kawę, mieszając już tylko szpatułką silikonową, łyżką lub innym mieszadłem ręcznym. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*, po pięciu minutach zmniejszamy do 150* Pieczemy 50-60 minut lub do suchego patyczka. Przygotowanie galaretki; Do wrzątku wsypać galaretkę i kawę. Wymieszać, aż do rozpuszczenia galaretki. Tężejącą wylać na zimne ciasto. Smacznego.