Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ciasto które przygotowałam według przepisu Smaker. Oto link do przepisu; https://smaker.pl/przepisy-ciasta/przepis-ciasto-merkucjo,2026273,smaker.html. Ciasto przepyszne w smaku, proste w przygotowaniu. Piekłam w blaszce 18/ 28 cm. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, mikser, łyżka, szklanka, rondel, łyżka drewniana,
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6948
Polecam.
Odsłon: 105
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5242
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2332
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 71
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6948
Polecam.
Odsłon: 105
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5242
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2332
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 71
Składniki
Przygotować masę sernikową; Twaróg zmielić co najmniej dwukrotnie, do uzyskania gładkiej delikatnej masy. Oddzielić białka od żółtek, żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z twarogiem, cukrem waniliowym , budyniem oraz skrobią ziemniaczaną. Czekolady posiekać wymieszać. Przygotowanie ciasta czekoladowego; W rondlu połączyć masło, cukier, kakao i wodę. Podgrzewać co jakiś czas mieszając do połączenia i rozpuszczenia składników( nie dopuścić do zagotowania). Odstawić do wystudzenia. Znowu białka oddzielić od żółtek, żółtka połączyć z wystudzona masą kakaową. Dokładnie wymieszać i odlać 125 ml. na polewę do ciasta. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą kakaową. Połączyć białka z masy serowej oraz z masy kakaowej i ubić na sztywną pianę. Podzielić pianę na dwie części , jedną część wmieszać delikatnie do ciasta czekoladowego a drugą do masy twarogowej. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , przelać połowę ciasta czekoladowego , posypać równomiernie posiekaną czekoladę. Na wierzch wyłożyć masę twarogową, na masę twarogową rozłozyć pozostałe ciasto czekoladowe. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut. ( najlepiej do suchego patyczka). Wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Ostudzone ciasto polać pozostawioną masą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
Do masy wmieszać żółtka.
Połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Masę twarogową połączyć z ubitymi na sztywno białkami.
Masę czekoladową połączyć delikatnie z ubitymi na sztywno białkami.
Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu gotowe do krojenia.