Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z listkami mięty i bananem. Całość przykrywa błyskawiczny lukier miętowy, bez grama barwnika. Gorąco polecam.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8793
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7590
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5180
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328373
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8793
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7590
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5180
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328373
Składniki
Tortownicę 20 cm smarujemy margaryną spód wykładamy papierem do pieczenia. Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puch. Stopniowo dodajemy jajka i mąkę wymieszaną z sodą. Banana z listkami mięty i sokiem z cytryny miksujemy na jednolitą masę i dodajemy do ciasta. W miarę potrzeby dolewamy mleko, u mnie to były 4 łyżki.
18 listków mięty tniemy na mniejsze kawałki i dodajemy do ciasta. Masę przekładamy do formy, pieczemy 20 minut w 180 C , potem jeszcze około 20 minut w 170 C.
Lukier. W młynku do kawy mielimy cukier z listkami mięty, następnie uzyskany zielony puder ucieramy z sokiem z cytryny. Wystudzone ciasto polewamy lukrem, ja posypałam jeszcze zielonymi opłatkami.