Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto migdałowe"
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17428
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 831
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4532
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17428
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 831
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4532
Składniki
Masło utrzyj ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka włóż do lodówki. Żółtka kolejno domieszaj do masy maślanej. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Połącz ją z mielonymi migdałami oraz likierem. Białka ubij na sztywno i delikatnie domieszaj pianę do ciasta.
Podłużną foremkę (o dł. 25 cm) posmaruj masłem. Spód oraz boki oprósz kaszą manną. Nałóż ciasto. Wierzch wygładź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześniej do temperatury 175°C. Piecz przez godzinę. Studź ok. 15 minut w foremce. Potem przełóż ciasto na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem obficie oprósz je cukrem pudrem.Źródło: Naj