Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jesteśmy miłośnikami potraw z grilla, ale na takie szaszłyki się skusiliśmy.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18555
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9512
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2074
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 345
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18555
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9512
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2074
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 345
Składniki
Umyte, oczyszczne, osuszone warzywa pokroić na mniejsze kawałki. Ser w kostkę ok 2cm. Kiełbaskę na 2-3 cm kawałki. Namoczyć patyczki do szaszłyków w wodzie ok 15 min. Na patyczki nabijać losowo kawałki warzyw. Naprzemiennie z serem i kiełbaską. Szaszłyki umieścić na tacce do grillowania. Posmarować delikatnie majonezem i oprószyć ziołami prowansalskimi. Grillować aż warzywa ładnie się przyrumienią. Jeśli ktoś chce możne taką tackę wstawić do piekarnika na ok 20 min 180 stopni. Gotowe szaszłyki można podać z sosem czosnkowym. Smacznego