Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jesteśmy miłośnikami potraw z grilla, ale na takie szaszłyki się skusiliśmy.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 292
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 292
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Umyte, oczyszczne, osuszone warzywa pokroić na mniejsze kawałki. Ser w kostkę ok 2cm. Kiełbaskę na 2-3 cm kawałki. Namoczyć patyczki do szaszłyków w wodzie ok 15 min. Na patyczki nabijać losowo kawałki warzyw. Naprzemiennie z serem i kiełbaską. Szaszłyki umieścić na tacce do grillowania. Posmarować delikatnie majonezem i oprószyć ziołami prowansalskimi. Grillować aż warzywa ładnie się przyrumienią. Jeśli ktoś chce możne taką tackę wstawić do piekarnika na ok 20 min 180 stopni. Gotowe szaszłyki można podać z sosem czosnkowym. Smacznego