Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jesteśmy miłośnikami potraw z grilla, ale na takie szaszłyki się skusiliśmy.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1382
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4289
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1382
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4289
Składniki
Umyte, oczyszczne, osuszone warzywa pokroić na mniejsze kawałki. Ser w kostkę ok 2cm. Kiełbaskę na 2-3 cm kawałki. Namoczyć patyczki do szaszłyków w wodzie ok 15 min. Na patyczki nabijać losowo kawałki warzyw. Naprzemiennie z serem i kiełbaską. Szaszłyki umieścić na tacce do grillowania. Posmarować delikatnie majonezem i oprószyć ziołami prowansalskimi. Grillować aż warzywa ładnie się przyrumienią. Jeśli ktoś chce możne taką tackę wstawić do piekarnika na ok 20 min 180 stopni. Gotowe szaszłyki można podać z sosem czosnkowym. Smacznego