Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jesteśmy miłośnikami potraw z grilla, ale na takie szaszłyki się skusiliśmy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10591
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4770
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10591
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4770
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Składniki
Umyte, oczyszczne, osuszone warzywa pokroić na mniejsze kawałki. Ser w kostkę ok 2cm. Kiełbaskę na 2-3 cm kawałki. Namoczyć patyczki do szaszłyków w wodzie ok 15 min. Na patyczki nabijać losowo kawałki warzyw. Naprzemiennie z serem i kiełbaską. Szaszłyki umieścić na tacce do grillowania. Posmarować delikatnie majonezem i oprószyć ziołami prowansalskimi. Grillować aż warzywa ładnie się przyrumienią. Jeśli ktoś chce możne taką tackę wstawić do piekarnika na ok 20 min 180 stopni. Gotowe szaszłyki można podać z sosem czosnkowym. Smacznego