Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jesteśmy miłośnikami potraw z grilla, ale na takie szaszłyki się skusiliśmy.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5776
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8940
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8090
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5561
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5776
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8940
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8090
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5561
Składniki
Umyte, oczyszczne, osuszone warzywa pokroić na mniejsze kawałki. Ser w kostkę ok 2cm. Kiełbaskę na 2-3 cm kawałki. Namoczyć patyczki do szaszłyków w wodzie ok 15 min. Na patyczki nabijać losowo kawałki warzyw. Naprzemiennie z serem i kiełbaską. Szaszłyki umieścić na tacce do grillowania. Posmarować delikatnie majonezem i oprószyć ziołami prowansalskimi. Grillować aż warzywa ładnie się przyrumienią. Jeśli ktoś chce możne taką tackę wstawić do piekarnika na ok 20 min 180 stopni. Gotowe szaszłyki można podać z sosem czosnkowym. Smacznego