Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to idealny wybór na wiosenno-letni okres. To świetny pomysł na śniadanie lub zakąski na imprezę czy rodzinne spotkanie. Przekąska ta nie tylko ładnie się prezentuje, ale też wyśmienicie smakuje.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 726
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2044
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 726
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2044
Składniki
Na samym początku przygotuj sos tzatziki, którym możesz wysmarować wnętrze roladek. Ogórka gruntowego obierz i poszatkuj na drobno. To samo uczyń z ząbkiem czosnku. Następnie do miseczki przełóż jogurt grecki i dodaj do niego drobno posiekany koperek, poszatkowanego ogórka oraz czosnek. Sos dopraw solą i pieprzem oraz odrobiną oliwy z oliwek.
Długie ogórki możesz pokroić nożem na cienkie paski lub obieraczką do warzyw. Obieraczka sprawi, że uzyskasz bardzo cienkie plastry. Szynkę ułóż i pokrój na szerokość pasków z ogórka. Następnie każdy plaster ogórka i szynki pokrój sosem tzatziki. W środek do szynki włóż kilka kiełków brokuła. Roladki zwiń i zepnij wykałaczką. Podawaj na plastrach żółtego sera z cebulką poszatkowaną na drobno. Roladki pozostaw w lodówce do schłodzenia na co najmniej 2 godziny.