Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, subtelne ciasto smakuje wyśmienicie.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 352803
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1341
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 174
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 352803
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1341
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 174
Składniki
Maliny przesmażyć z 10 dag cukru, aby powstała gęsta konfitura.
Jajka ubić na puszysto z 15 dag cukru. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masę jajeczną połączyć z mąkami i proszkiem, dokładnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 35 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na połowę. Jedną połowę posmarować konfiturą malinową.
Winogrona umyć ułożyć na konfiturze a między nimi biszkopty.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do krzepnięcia. Gdy galaretka zaczyna krzepnąć, śmietanę ubić na puszysto dodać serek oraz tężejącą galaretkę, dokładnie wymieszać, wyłożyć na ciasto, przykryć drugą połową.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , wyłożyć na ciasto, posypać płatkami migdałowymi.
Schłodzić w lodówce około 2 godzin, podzielić na porcje.