Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre wysokie ciasto, polecam! Na karnawał jak znalazł :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 294
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2748
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1647
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14431
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 294
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2748
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1647
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14431
Składniki
Ciasto: Miód utrzeć z całymi jajkami, następnie wyrobić ciasto z margaryny, sody, mąki i cukru pudru i utartych żółtek. Podzielić ciasto na 4 części i upiec 4 placki w blaszkach 25/36 w 180 stopniach ( 20 minut każdy). Masa jabłkowa: Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na dużej tarce, dusimy pod przykryciem około 45 minut. Następnie dodajemy galaretkę w proszku i cukier do smaku -ściągamy z gazu. Wsypujemy cynamon. Masa śnieżkowa: Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na jej opakowaniu, do ubitej dodajemy gęstniejącą galaretkę wiśniową rozpuszczoną w wodzie. Przełożenie placka: Ciasto -masa jabłkowa -ciasto -masa śnieżkowa -ciasto -masa z jabłek -ciasto -polewa-wiórki kokosowe.