Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dobre jest na drugi dzień. Ładne i smaczne warstwy :)
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 2213
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 2213
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 121
Składniki
Ciasto: Jajka, kakao, cukier, miód i sodę ugotować na parze. Gorącą masę ugnieść z mąką. Podzielić na 5 równych części i upiec 5 placków w tortownicy o średnicy 24 cm przez 5 minut jeden placek. W 180 stopniach. Masa: Niewielką ilość mleka odlać i wymieszać w niej jajka i mąki. Resztę mleka zagotować z cukrami, gdy będzie się gotować wlać mąki i gotować do zgęstnienia. Chłodny krem wymieszać z utartą margaryną. Przyłożyć masą placki wierzch posmarować nutellą i potrzepać wiórkami kokosowymi.