Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto "Mleczna kanapka" to połączenie ciasta czekoladowego i pysznego kremu na bazie mleka w proszku. Dosyć szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.Jest to ciasto typowo rodzinne. Nawiązuje przy tym do smaku pysznych batoników na których zostały oparte.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 42
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2295
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 42
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2295
Składniki
Ciasto: Olej, cukier i wodę zagotować. Dodać kakao. Mieszać do momentu połączenia się składników. Studzimy. Jajka ubijamy z cukrem waniliowym. Do masy jajecznej powoli dodajemy wystudzoną mieszankę. Miksujemy. Do masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Całość miksujemy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do kwadratowej formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 45-50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Wystudzone ciasto kroimy na pół. Krem waniliowy: Mleko zagotowujemy z 50 g cukru. Miękkie masło ucieramy z 50 g cukru. Do masy wlewamy wolnym strumieniem mleko. Miksujemy na wolnych obrotach. Do masy dodajemy mleko w proszku i aromat waniliowy. Miksujemy. Na jednej połówce ciasta smarujemy masę waniliową. Przykrywamy drugą połową ciasta. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Dekoracja: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy nią ciasto. Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam na mojego bloga!