Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zakończenie lata proponuję taki oto obiad. Składa się z piersi z indyka, porów oraz marynowanej dyni. Gorąco polecam! :)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 488
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1818
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 488
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1818
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Składniki
Indyka pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć indyka. Posolić, popieprzyć i zdjąć z patelni.
W tym czasie umyć pory. Odkroić końce. Pokroić w krążki. Podsmażyć na oleju po indyku. Dodać curry, wymieszać. Kostkę rosołową rozpuścić we wrzątku i podlać pory. Całość wymieszać.
Dynie osączyć na sitku. Dodać do pora i dalej dusić.
Do śmietany dodać mąkę. Wymieszać rózgą. Dodać na patelnię. Ciągle mieszając zagęścić sos. Na koniec dodać indyka. Całość chwilę gotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Potrawę podawać z ryżem lub makaronem. Smacznego! :)