Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zakończenie lata proponuję taki oto obiad. Składa się z piersi z indyka, porów oraz marynowanej dyni. Gorąco polecam! :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 325
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28739
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9016
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 325
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28739
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9016
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 756
Składniki
Indyka pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć indyka. Posolić, popieprzyć i zdjąć z patelni.
W tym czasie umyć pory. Odkroić końce. Pokroić w krążki. Podsmażyć na oleju po indyku. Dodać curry, wymieszać. Kostkę rosołową rozpuścić we wrzątku i podlać pory. Całość wymieszać.
Dynie osączyć na sitku. Dodać do pora i dalej dusić.
Do śmietany dodać mąkę. Wymieszać rózgą. Dodać na patelnię. Ciągle mieszając zagęścić sos. Na koniec dodać indyka. Całość chwilę gotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Potrawę podawać z ryżem lub makaronem. Smacznego! :)