Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zakończenie lata proponuję taki oto obiad. Składa się z piersi z indyka, porów oraz marynowanej dyni. Gorąco polecam! :)
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 101
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1216
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 206
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 101
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1216
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 206
Składniki
Indyka pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć indyka. Posolić, popieprzyć i zdjąć z patelni.
W tym czasie umyć pory. Odkroić końce. Pokroić w krążki. Podsmażyć na oleju po indyku. Dodać curry, wymieszać. Kostkę rosołową rozpuścić we wrzątku i podlać pory. Całość wymieszać.
Dynie osączyć na sitku. Dodać do pora i dalej dusić.
Do śmietany dodać mąkę. Wymieszać rózgą. Dodać na patelnię. Ciągle mieszając zagęścić sos. Na koniec dodać indyka. Całość chwilę gotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Potrawę podawać z ryżem lub makaronem. Smacznego! :)