Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciacho na wszelkie okazje jak również do niedzielnej kawki:)
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Biszkopt kokosowy: Ubić białka, dodac cukier, następnie kokos i proszek do pieczenia. Upiec na złoty kolor w temp. 180st. Upiec biszkopt klasyczny(ja zrobiłam z 5 jaj, ale nie podaję przepisu, bo jest ich tu mnóstwo)
Masa: Z brzoskwiń zlewamy sok, dodajemy 1/2 szkl wody, cukier i gotujemy. W kolejnej 1/2 szkl wody rozrabiamy budynie( bez cukru) i wlewamy do gorącego soku. Masło ucieramy i dodajemy powoli wystudzony budyń a na koniec drobno pokrojone brzoskwinie. Masą wykładamy do blaszki wyłożonej biszkoptami.
Na wystudzony biszkopt kokosowy wykładamy pół masy. Następnie przekładamy biszkopt klasyczny i drugą część masy. Na tym układamy delicje i zalewamy brzoskwiniowymi galaretkami. Odkładamy do lodówki by wszystko zastygło, Smacznego:)