Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto cytrynowe, radze zrobić z podwójnej porcji bo znika w mig ;)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3847
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34218
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1629
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113653
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3847
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34218
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1629
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113653
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na puszytsa masę i dodajemy pozostale składniki Ucieramy. Formę wykladamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto. Pieczemy ok 35-40 min w 160 st. Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest upieczone, jesli nie czas wydłużamy.
Kiedy ciasto jest upieczone czekamy chwilkę aż nieco przestygnie robiąc w międzyczasie lukier mieszając ze sobą cukier puder i sok z cytryny.
Ciepłe ciasto nakłuwamy patyczkiem do samego dna, polewamy lukrem cytrynowym.