Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to przepis na baranka i zajączka z formy teflonowej z serii Black. Piękna i smaczna ozdoba świątecznego stołu. Polecam.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1588
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 702
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 689
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 284
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1588
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 702
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 689
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 284
Składniki
Żółtka jaj utrzeć z połową cukru, cukrem waniliowym, masłem, skórką z cytryny i solą na puszystą masę.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksować do połączenia składników.
Białka z pozostałym cukrem ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać.
Formę rozpiąć i każdą połówkę dokładnie natłuścić i posypać bułką tartą. Zapiąć i odwrócić do góry otworem, przez który napełniamy formę ciastem.Wstawić do nagrzanego do 180st.C piekarnika. Piec ok.45 minut. Po upieczeniu wyjąć formy z ciastem i owinąć wilgotną ściereczką na 10 minut. Po tym czasie ostrożnie wyjąć nasze wypieki, czyli baranka i zajączka. Dekorujemy wg uznania. SMACZNEGO!