Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to przepis na baranka i zajączka z formy teflonowej z serii Black. Piękna i smaczna ozdoba świątecznego stołu. Polecam.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13837
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 27
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10169
Szybka i smaczna
Odsłon: 13837
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 27
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10169
Składniki
Żółtka jaj utrzeć z połową cukru, cukrem waniliowym, masłem, skórką z cytryny i solą na puszystą masę.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksować do połączenia składników.
Białka z pozostałym cukrem ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać.
Formę rozpiąć i każdą połówkę dokładnie natłuścić i posypać bułką tartą. Zapiąć i odwrócić do góry otworem, przez który napełniamy formę ciastem.Wstawić do nagrzanego do 180st.C piekarnika. Piec ok.45 minut. Po upieczeniu wyjąć formy z ciastem i owinąć wilgotną ściereczką na 10 minut. Po tym czasie ostrożnie wyjąć nasze wypieki, czyli baranka i zajączka. Dekorujemy wg uznania. SMACZNEGO!