Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i wilgotne ciasto z samych białek, na oleju i z dodatkiem coca - coli, polane czekolada. Zwyczajne i pyszne.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 248
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 189
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2683
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 248
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 189
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2683
Składniki
Białka umieściłam w misie miksera. Dodałam szczyptę soli i ubiłam je na sztywno. Do ubitej piany, dalej miksując, wsypywałam cukier zwykły i waniliowy i miksowałam aż piana zrobiła się lśniąca. Mąkę przesiałam i wymieszałam z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszankę wsypałam do ubitej piany i wymieszałam mikserem na najniższych obrotach. Kolejno wmiksowałam do ciasta olej i coca colę. Gotowe ciasto przelałam do kwadratowej blaszki o wymiarach 25x25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piekłam do suchego patyczka, w praktyce wyszło ok. 40 minut w temperaturze 175 stopni. Po upieczeniu ciasto wystudziłam, a następnie polałam czekoladą roztopioną w gorącym mleku i posypałam kolorową posypką. Gdy polewa zastygła, pokroiłam ciasto na kawałki.