Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i wilgotne ciasto z samych białek, na oleju i z dodatkiem coca - coli, polane czekolada. Zwyczajne i pyszne.
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 59
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27719
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 38
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 59
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27719
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 38
Składniki
Białka umieściłam w misie miksera. Dodałam szczyptę soli i ubiłam je na sztywno. Do ubitej piany, dalej miksując, wsypywałam cukier zwykły i waniliowy i miksowałam aż piana zrobiła się lśniąca. Mąkę przesiałam i wymieszałam z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszankę wsypałam do ubitej piany i wymieszałam mikserem na najniższych obrotach. Kolejno wmiksowałam do ciasta olej i coca colę. Gotowe ciasto przelałam do kwadratowej blaszki o wymiarach 25x25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piekłam do suchego patyczka, w praktyce wyszło ok. 40 minut w temperaturze 175 stopni. Po upieczeniu ciasto wystudziłam, a następnie polałam czekoladą roztopioną w gorącym mleku i posypałam kolorową posypką. Gdy polewa zastygła, pokroiłam ciasto na kawałki.