Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto bez pieczenia na biszkoptach. Zamiennik karpatki :)
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3033
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 632
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3033
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 632
Składniki
500 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałe łączymy z żółtkami, mąkami i budyniami. Dobrze mieszamy. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż budyń będzie gęsty. Przykrywamy folią stretch, zostawiamy do wystudzenia. Dno formy o wym. 24x24cm wykładamy papierem do pieczenia. Układamy biszkopty. W misie miksera umieszczamy budyń. Miksujemy dodając łyżka po łyżce miękkie masło. Miksujemy przez około 8-10 minut do uzyskania gładkiego kremu. Gotowy krem wykładamy na przygotowany spód i układamy drugą warstwę biszkoptów. Dekorujemy czekoladą. Smacznego. Link do video przepisu https://www.instagram.com/reel/CoASs8FIeLi/?igshid=YmMyMTA2M2Y=