Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto bez pieczenia na biszkoptach. Zamiennik karpatki :)
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5562
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29640
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5562
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29640
Składniki
500 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałe łączymy z żółtkami, mąkami i budyniami. Dobrze mieszamy. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż budyń będzie gęsty. Przykrywamy folią stretch, zostawiamy do wystudzenia. Dno formy o wym. 24x24cm wykładamy papierem do pieczenia. Układamy biszkopty. W misie miksera umieszczamy budyń. Miksujemy dodając łyżka po łyżce miękkie masło. Miksujemy przez około 8-10 minut do uzyskania gładkiego kremu. Gotowy krem wykładamy na przygotowany spód i układamy drugą warstwę biszkoptów. Dekorujemy czekoladą. Smacznego. Link do video przepisu https://www.instagram.com/reel/CoASs8FIeLi/?igshid=YmMyMTA2M2Y=