Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na Dzień Matki wywoła uśmiech na twarzy każdej lubiącej słodkości kobiety! Z jego przygotowaniem poradzisz sobie nawet wtedy, gdy nie masz dużego doświadczenia w pieczeniu ciast. Gwarantujemy, że nie raz będziesz powracać do tego przepisu.
Wymiary blachy: 24 x 24 cm
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 189
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 841
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7116
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8690
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 189
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 841
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7116
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8690
Składniki
Z podanych składników zrób ciasto kruche. Uformuj kulę i wstaw ją do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyłóż na blachę o wielkości 24 x 24 cm podsypanej mąką. Podpiecz w 180°C przez 10 minut. Rozsmaruj cienką warstwę dżemu z owoców leśnych.
Twaróg sernikowy połącz z cukrem, jajkami, mlekiem w proszku i mąką. Wtedy wlej mleko i jeszcze raz zmiksuj do połączenia masy. Wylej ją na podpieczony spód i wyrównaj. Wstaw ponownie do piekarnika nagrzanego do 170°C i piecz około 40 minut.
W tym czasie zrób krem. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie, odstaw do napęcznienia. Śmietankę zmiksuj na sztywną pianę. Dodawaj stopniowo masło orzechowe i cukier puder. Na koniec wlej przestudzoną żelatynę (jeśli zrobi się twarda, podgrzej ją delikatnie w mikrofali albo kąpieli wodnej i poczekaj aż ostygnie).
Gotowy krem wyłóż na upieczone ciasto na dzień matki. Teraz udekoruj go rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą gorzką z mlekiem. Po przygotowaniu, wstaw do lodówki na kilka godzin.