Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 273
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 130
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 198
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 273
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 130
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 198
Składniki
Połowę gofrów ułożyć na dnie formy do pieczenia. Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody i wystudzić. Śmietanę ubić mikserem razem z serkami. Gdy masa jest rzadka można dodać śmietan-fix. Następnie wlać płynną zimną galaretkę i zmiksować. Masę wyłożyć na gofry. Przykryć pozostałymi goframi. Wierzch gofrów posmarować dżemem. Płatki migdałowe podprażyć na patelni i wystudzić. Następnie posypać płatkami ciasto.