Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Połowę gofrów ułożyć na dnie formy do pieczenia. Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody i wystudzić. Śmietanę ubić mikserem razem z serkami. Gdy masa jest rzadka można dodać śmietan-fix. Następnie wlać płynną zimną galaretkę i zmiksować. Masę wyłożyć na gofry. Przykryć pozostałymi goframi. Wierzch gofrów posmarować dżemem. Płatki migdałowe podprażyć na patelni i wystudzić. Następnie posypać płatkami ciasto.