Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To doskonałe, wilgotne( ciasto, do którego nawet nie trzeba miksera, wszystko można zrobić za pomocą trzepaczki. Na filmiku wszystko jest z detalami. Ten przepis jest ze mną od lat, od Mamy, do Babci, taki wiekowy. Zawsze z niego korzystam, kiedy goście dzwonią, że są już w drodze! Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Serdecznie zapraszamy!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 199
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 60
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 80
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 199
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 60
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 80
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Mąkę przesiej i dobrze wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
Mleko, jajka, cukier waniliowy, cukier puder i skórkę z cytryny umieść w miejsce i połącz za pomocą trzepaczki.
Następnie do masy dodawaj po łyżce mąki i mieszaj do połączenia.
Na koniec wlej partiami rozpuszczone i ostudzone masło, mieszaj do wchłonięcia całego tłuszczu.
Wylej ciasto na wyłożoną papierem blaszkę, posyp kaszą manną i ułóż owoce.
Włóż do nagrzanego piekarnika do 170°Ci piec około 40 do 45 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto studzć na karcie.