Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne w przygotowaniu ciasto z malinami. Do jego zrobienia możesz użyć miksera, ale jeśli nie masz go pod ręką, nic się nie przejmuj, po prostu wszystkie składniki dokładnie wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki. Do tego wypieku możesz użyć dowolnych owoców, my wybraliśmy nasze ulubione – maliny.
Blaszka 20x30 cm
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29279
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2335
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 145
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18645
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 699
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29279
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2335
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 145
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18645
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 699
Składniki
Maliny opłucz pod bieżącą wodą i osusz za pomocą ręcznika papierowego.
Jajka wbij do dużej miski i zmiksuj na puszystą masę wraz z cukrem i pastą waniliową.
Gdy słodzik przestanie chrzęścić, dodaj kefir i wlej olej. Ponownie zmiksuj, tym razem krócej, jedynie do połączenia się składników.
Do masy z jajek i kefiru przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Całość wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki.
Gotową masę przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż maliny.
Ciasto piecz przez 40 minut w 180 stopniach Celsjusza.