Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne w przygotowaniu ciasto z malinami. Do jego zrobienia możesz użyć miksera, ale jeśli nie masz go pod ręką, nic się nie przejmuj, po prostu wszystkie składniki dokładnie wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki. Do tego wypieku możesz użyć dowolnych owoców, my wybraliśmy nasze ulubione – maliny.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1425
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 337
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1658
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1425
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 337
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1658
Składniki
Maliny opłucz pod bieżącą wodą i osusz za pomocą ręcznika papierowego.
Jajka wbij do dużej miski i zmiksuj na puszystą masę wraz z cukrem i pastą waniliową.
Gdy słodzik przestanie chrzęścić, dodaj kefir i wlej olej. Ponownie zmiksuj, tym razem krócej, jedynie do połączenia się składników.
Do masy z jajek i kefiru przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Całość wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki.
Gotową masę przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż maliny.
Ciasto piecz przez 40 minut w 180 stopniach Celsjusza.