Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne w przygotowaniu ciasto z malinami. Do jego zrobienia możesz użyć miksera, ale jeśli nie masz go pod ręką, nic się nie przejmuj, po prostu wszystkie składniki dokładnie wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki. Do tego wypieku możesz użyć dowolnych owoców, my wybraliśmy nasze ulubione – maliny.
Zimą i na przedwiośniu na stołach królują bulwy i korzenie, a nie pomidory, c...
Odsłon: 58
Polecam na kolację.
Odsłon: 178
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do l...
Odsłon: 18
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 249
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 965
Zimą i na przedwiośniu na stołach królują bulwy i korzenie, a nie pomidory, c...
Odsłon: 58
Polecam na kolację.
Odsłon: 178
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do l...
Odsłon: 18
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 249
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 965
Składniki
Maliny opłucz pod bieżącą wodą i osusz za pomocą ręcznika papierowego.
Jajka wbij do dużej miski i zmiksuj na puszystą masę wraz z cukrem i pastą waniliową.
Gdy słodzik przestanie chrzęścić, dodaj kefir i wlej olej. Ponownie zmiksuj, tym razem krócej, jedynie do połączenia się składników.
Do masy z jajek i kefiru przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Całość wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki.
Gotową masę przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż maliny.
Ciasto piecz przez 40 minut w 180 stopniach Celsjusza.