Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W majowy weekend oprócz grila , warto osłodzić sobie sobie świętowanie i zrobić proste i bardzo smaczne ciasto na majówkę . Mało pracy a efekt zachwyci wszystkich https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-ciasto-na-majowke,1965626,smaker.html
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5590
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1075
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12149
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1506
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5590
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1075
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12149
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1506
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę . Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i partiami dosyp do masy jajecznej wymieszaj .
Następnie wlej olej i wodę cienkim strumieniem i miksuj na małych obrotach do połączenia
Ciasto podziel na dwie części . Do jednej dodaj mąkę, do drugiej kakao . Dokładnie wymieszaj .
Tortownicę o średnicy 26 wyłóż papierem do pieczenia, i wlej najpierw jasne ciasto , potem ciemne i ponownie jasne i ciemne .
Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka . Odstaw do wystygnięcia .
Śmietanę i czekoladę włóż do rondelka podgrzej do rozpuszczenia , polej ciasto . Smacznego.