Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W majowy weekend oprócz grila , warto osłodzić sobie sobie świętowanie i zrobić proste i bardzo smaczne ciasto na majówkę . Mało pracy a efekt zachwyci wszystkich https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-ciasto-na-majowke,1965626,smaker.html
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 306
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 306
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę . Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i partiami dosyp do masy jajecznej wymieszaj .
Następnie wlej olej i wodę cienkim strumieniem i miksuj na małych obrotach do połączenia
Ciasto podziel na dwie części . Do jednej dodaj mąkę, do drugiej kakao . Dokładnie wymieszaj .
Tortownicę o średnicy 26 wyłóż papierem do pieczenia, i wlej najpierw jasne ciasto , potem ciemne i ponownie jasne i ciemne .
Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka . Odstaw do wystygnięcia .
Śmietanę i czekoladę włóż do rondelka podgrzej do rozpuszczenia , polej ciasto . Smacznego.