Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W majowy weekend oprócz grila , warto osłodzić sobie sobie świętowanie i zrobić proste i bardzo smaczne ciasto na majówkę . Mało pracy a efekt zachwyci wszystkich https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-ciasto-na-majowke,1965626,smaker.html
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4845
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7474
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 926
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4845
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7474
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 926
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę . Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i partiami dosyp do masy jajecznej wymieszaj .
Następnie wlej olej i wodę cienkim strumieniem i miksuj na małych obrotach do połączenia
Ciasto podziel na dwie części . Do jednej dodaj mąkę, do drugiej kakao . Dokładnie wymieszaj .
Tortownicę o średnicy 26 wyłóż papierem do pieczenia, i wlej najpierw jasne ciasto , potem ciemne i ponownie jasne i ciemne .
Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka . Odstaw do wystygnięcia .
Śmietanę i czekoladę włóż do rondelka podgrzej do rozpuszczenia , polej ciasto . Smacznego.