Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8659
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2987
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 941
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2446
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8659
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2987
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 941
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2446
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem i solą. Mikserem ubij masło, dodawaj cukier, miksuj cały czas. Po kolei wbijaj jajka. Miksuj, aż masa będzie jasnokremowa i puszysta. Dodaj część mąki, część maślanki, następnie resztę mąki i resztę maślanki, skórkę cytrynową. Cały czas intensywnie miksuj, aż ciasto będzie miało gładką, rzadką konsystencję.
Wlej masę do tortownicy o średnicy 24 cm, wyłożonej krążkiem pergaminu. Piecz w piekarniku (180 st. C) przez 1 godz. i 10 minut. Posyp owocami i cukrem pudrem.