Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 179
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 47
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 179
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 47
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem i solą. Mikserem ubij masło, dodawaj cukier, miksuj cały czas. Po kolei wbijaj jajka. Miksuj, aż masa będzie jasnokremowa i puszysta. Dodaj część mąki, część maślanki, następnie resztę mąki i resztę maślanki, skórkę cytrynową. Cały czas intensywnie miksuj, aż ciasto będzie miało gładką, rzadką konsystencję.
Wlej masę do tortownicy o średnicy 24 cm, wyłożonej krążkiem pergaminu. Piecz w piekarniku (180 st. C) przez 1 godz. i 10 minut. Posyp owocami i cukrem pudrem.