Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobrze smakują te czerwone korale ze słodkim ciastem :)
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 70
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 70
Składniki
Porzeczki oczyścić, umyć, pozbawić szypułek. Osuszyć. Jajka porządnie utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać rozpuszczone masło. Cały czas ucierać. Teraz przesiana przez sito mąka wymieszana z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy ( 20x30 cm) wysmarowanej masłem. Na wierzch równomiernie wysypać porzeczki. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 50 min. Do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego