Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które zawsze się uda i świetnie smakuje.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 171
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3898
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 730
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 171
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3898
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 730
Składniki
Obierz pomarańcze ze skórki, rozdziel na cząstki,wydłub pestki i każdą pokrój na 3 kawałki.Przełóż do garnka i zalej szklanką wody.Jak zacznie się gotować dodaj miód.Gotuj aż kawałki zaczną się rozpadać. Odlej pół szklanki wody i zostaw na później. Do reszty dodaj galaretkę,wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Masło rozpuść w rondelku,dodaj do niego odlaną wcześniej wodę.I zostaw do ostygnięcia.
Nastaw piekarnik na 180 stopni i przygotuj formę do ciasta. Do miski przelej masło z rondelka dodaj do niego mąkę,proszek do pieczenia i jajka.Wymieszaj. Do foremki przelej 2/3 ciasta następnie całą masę z pomarańczy i 1/3 ciasta. Piecz przez 45-50 min w 180 stopniach. Przygotuj polewę: w rondelku rozpuść łyżkę masła dodaj do niego kakao,dobrze wymieszaj. Pokrój banana w talarki. Ułóż go na wierzchu upieczonego ciasta i polej czekoladą. Smacznego ;)