Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze ciasto świata wystarczy dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Do środka dajemy kawałki gruszki, ciasto polewamy różowym lukrem. Zachwyt na stole murowany.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
        
        
                Składniki
Wszystkie płynne składniki dokładnie wymieszać, powoli dosypywać wymieszane suche składniki. Ciasto przełożyć do natłuszczonej blaszki ( 22 X 9 cm ), posypanej mąką. W środek włożyć ćwiartki obranych gruszek. Piec ok. 45-50 minut, najpierw w 180 C, potem dopiec w 160 C. Lukier, wszystkie składniki dokładnie utrzeć, polać ostudzony placek. Wierzch posypałam kolorowymi płatkami.