Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze ciasto świata wystarczy dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Do środka dajemy kawałki gruszki, ciasto polewamy różowym lukrem. Zachwyt na stole murowany.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 129
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2212
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4105
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 64
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1439
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 129
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2212
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4105
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 64
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1439
Składniki
Wszystkie płynne składniki dokładnie wymieszać, powoli dosypywać wymieszane suche składniki. Ciasto przełożyć do natłuszczonej blaszki ( 22 X 9 cm ), posypanej mąką. W środek włożyć ćwiartki obranych gruszek. Piec ok. 45-50 minut, najpierw w 180 C, potem dopiec w 160 C. Lukier, wszystkie składniki dokładnie utrzeć, polać ostudzony placek. Wierzch posypałam kolorowymi płatkami.