Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste ciasto z dodatkiem soczystych śliwek "Renkloda"
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3676
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36562
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 613
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3676
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36562
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 613
Składniki
Jaja miksuje na małych obrotach, gdy się spienią dodaję do nich cukier, łyżka po łyżce. Na talerz przesiewam mąkę i proszek do pieczenia, a następnie dodaję porcjami do miksowanych jaj. Do ciasta, wciąż miksując, wlewam cienkim strumieniem olej, a następnie ekstrakt z wanilii.
Ciasto wlewam na wyłożoną papierem blaszkę (moja ma 28 cm średnicy). Na wierzchu układam połówki śliwek. Piekę około 35-40 minut w 180 stopniach C. Przed wyciągnięciem z pieca, nakłuwam placek wykałaczką, jeśli ciasto się do niej nie przykleja to jest gotowe. Wystudzony placek posypuję cukrem pudrem.