Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne ciacho z rabarbarem
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 448
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16662
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 323
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 448
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16662
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 323
Składniki
Wszystkie składniki na spód zmiksować, wylać na blaszkę. Ciasto piec 20 minut w temperaturze 180 stopni. Żelatynę zalać ciepłą wodą, wymieszać do rozpuszczenia. Gdy stwardnieje, włożyć do mikrofali i podgrzewać. Połowę żelatyny dodać do kefiru, następnie słodzik i wymieszać. Rabarbar pokroić w kostkę, wrzucić do rondla, zalać odrobiną wody i dosłodzić. Dusić do miękkości. Następnie dodać resztę żelatyny i wymieszać. Na gotowy otrębowy spód, wylać masę kefirową, a gdy stężeje, wylać "mus" z rabarbarem - odłożyć do lodówki. odłożyć do lodówki.