Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki na święta i nie tylko polecam
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Z podanych wyżej składników zagniatam ciast i na noc umieszczam w lodówce.
Z ciast wałkuję średniej grubości placki w razie potrzeby podsypuję mąką i wykrawam dowolne kształty foremkami do ciastek ,lub różnej wielkości gwiazdki z których można zrobić choinki piernikowe zapraszam na wykonanie w filmie.
Na lukier 1 białko i 4-5 łyżek cukru pudru aromat cytrynowy łączę trzepaczką by powstał gesty lejący lukier