Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy z kilku prostych składników da się zrobić pyszne ciasto na podwieczorek? Z tym przepisem przekonasz się, że tak!
Forma 24 × 24 cm
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 238
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1052
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 238
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1052
Składniki
Przygotuj krem. Dobrze schłodzoną śmietankę z mascarpone ubij na gładką, jednolitą i puszystą masę. Dodaj cukier, chwilę zmiksuj. Na małych obrotach dodawaj masło orzechowe łyżka po łyżce i miksuj tylko do połączenia.
Teraz złóż ciasto na podwieczorek. Na spód małej formy 24 × 24 cm wyłóż pierwszą warstwę herbatników, rozsmaruj na niej krem czekoladowy, a następnie krem orzechowy. Przykryj warstwą herbatników i powtórz to jeszcze dwa razy. Na wierzch posyp kakao, opcjonalnie możesz też zetrzeć wiórki czekoladowe.