Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy z kilku prostych składników da się zrobić pyszne ciasto na podwieczorek? Z tym przepisem przekonasz się, że tak!
Forma 24 × 24 cm
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 121
Tak przygotowaną bagietkę można spożyć jako przekąskę lub na kolację. Danie s...
Odsłon: 116
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 653
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 121
Tak przygotowaną bagietkę można spożyć jako przekąskę lub na kolację. Danie s...
Odsłon: 116
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 653
Składniki
Przygotuj krem. Dobrze schłodzoną śmietankę z mascarpone ubij na gładką, jednolitą i puszystą masę. Dodaj cukier, chwilę zmiksuj. Na małych obrotach dodawaj masło orzechowe łyżka po łyżce i miksuj tylko do połączenia.
Teraz złóż ciasto na podwieczorek. Na spód małej formy 24 × 24 cm wyłóż pierwszą warstwę herbatników, rozsmaruj na niej krem czekoladowy, a następnie krem orzechowy. Przykryj warstwą herbatników i powtórz to jeszcze dwa razy. Na wierzch posyp kakao, opcjonalnie możesz też zetrzeć wiórki czekoladowe.