Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy z kilku prostych składników da się zrobić pyszne ciasto na podwieczorek? Z tym przepisem przekonasz się, że tak!
Forma 24 × 24 cm
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 324
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28652
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9012
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 324
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28652
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9012
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 754
Składniki
Przygotuj krem. Dobrze schłodzoną śmietankę z mascarpone ubij na gładką, jednolitą i puszystą masę. Dodaj cukier, chwilę zmiksuj. Na małych obrotach dodawaj masło orzechowe łyżka po łyżce i miksuj tylko do połączenia.
Teraz złóż ciasto na podwieczorek. Na spód małej formy 24 × 24 cm wyłóż pierwszą warstwę herbatników, rozsmaruj na niej krem czekoladowy, a następnie krem orzechowy. Przykryj warstwą herbatników i powtórz to jeszcze dwa razy. Na wierzch posyp kakao, opcjonalnie możesz też zetrzeć wiórki czekoladowe.