Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy z kilku prostych składników da się zrobić pyszne ciasto na podwieczorek? Z tym przepisem przekonasz się, że tak!
Forma 24 × 24 cm
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 539
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1834
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 381
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 539
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1834
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 381
Składniki
Przygotuj krem. Dobrze schłodzoną śmietankę z mascarpone ubij na gładką, jednolitą i puszystą masę. Dodaj cukier, chwilę zmiksuj. Na małych obrotach dodawaj masło orzechowe łyżka po łyżce i miksuj tylko do połączenia.
Teraz złóż ciasto na podwieczorek. Na spód małej formy 24 × 24 cm wyłóż pierwszą warstwę herbatników, rozsmaruj na niej krem czekoladowy, a następnie krem orzechowy. Przykryj warstwą herbatników i powtórz to jeszcze dwa razy. Na wierzch posyp kakao, opcjonalnie możesz też zetrzeć wiórki czekoladowe.