Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy z kilku prostych składników da się zrobić pyszne ciasto na podwieczorek? Z tym przepisem przekonasz się, że tak!
Forma 24 × 24 cm
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8671
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327939
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8671
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327939
Składniki
Przygotuj krem. Dobrze schłodzoną śmietankę z mascarpone ubij na gładką, jednolitą i puszystą masę. Dodaj cukier, chwilę zmiksuj. Na małych obrotach dodawaj masło orzechowe łyżka po łyżce i miksuj tylko do połączenia.
Teraz złóż ciasto na podwieczorek. Na spód małej formy 24 × 24 cm wyłóż pierwszą warstwę herbatników, rozsmaruj na niej krem czekoladowy, a następnie krem orzechowy. Przykryj warstwą herbatników i powtórz to jeszcze dwa razy. Na wierzch posyp kakao, opcjonalnie możesz też zetrzeć wiórki czekoladowe.