Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i tanie ciasto na zimno na waflu polecam .
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Składniki
Żelatynę rozpuszczam w 1/3 wrzątku odstawiam do ostygnięcia .Każdą galaretkę w osobnym naczyniu rozpuszczam w 1,5 szkl wrzątku i odstawiam do całkowitego stężenia .
Śmietanę 30 % ubijam z cukrem pudrem dodaję przestudzoną żelatynę i śmietanę 18% wszystko łączę.
Stężałe galaretki kroję w kostkę każdą osobno, dno blaszki wykładam 1 waflem na niego wykładam cześć masy śmietanowej ,na nią część kolorowych galaretek i kolejna porcja u mnie 3 warstwy a wierzch przykrywam 2 waflem i do lodówki do całkowitego stężenia naj lepiej na noc
Forma którą użyłam 24 cm Po dokładne wykonanie ciasta zapraszam na film i życzę smacznego