Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodki deser do jedzenia na gorąco łyżeczką
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35717
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1212
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6017
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35717
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1212
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6017
        
        
                Składniki
-składniki sypkie wymieszać, 1/3 wysypać na dno żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem.-na to wyłożyć rozmrożone owoce leśne oraz pokrojone na małe cząstki lub plasterki jabłka- owoce przysypać resztą sypkich składników- poukładać na wierzchu plasterki zimnego masła
-piec w piekarniku (góra + dół) w temp. 180st, około 40-50min ( w zależności od piekarnika, góra musi być lekko zrumieniona)
Trzeba pamiętać , że nie jest to zwykłe ciasto, nie można pokroić na kawałki! Podawać gorące!