Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodki deser do jedzenia na gorąco łyżeczką
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1323
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1310
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 239
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1323
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1310
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 239
Składniki
-składniki sypkie wymieszać, 1/3 wysypać na dno żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem.-na to wyłożyć rozmrożone owoce leśne oraz pokrojone na małe cząstki lub plasterki jabłka- owoce przysypać resztą sypkich składników- poukładać na wierzchu plasterki zimnego masła
-piec w piekarniku (góra + dół) w temp. 180st, około 40-50min ( w zależności od piekarnika, góra musi być lekko zrumieniona)
Trzeba pamiętać , że nie jest to zwykłe ciasto, nie można pokroić na kawałki! Podawać gorące!