Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodki deser do jedzenia na gorąco łyżeczką
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 374
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 374
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
-składniki sypkie wymieszać, 1/3 wysypać na dno żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem.-na to wyłożyć rozmrożone owoce leśne oraz pokrojone na małe cząstki lub plasterki jabłka- owoce przysypać resztą sypkich składników- poukładać na wierzchu plasterki zimnego masła
-piec w piekarniku (góra + dół) w temp. 180st, około 40-50min ( w zależności od piekarnika, góra musi być lekko zrumieniona)
Trzeba pamiętać , że nie jest to zwykłe ciasto, nie można pokroić na kawałki! Podawać gorące!