Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto o smaku czekoladowym z toffi"
Szybka i smaczna
Odsłon: 13923
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10276
Szybka i smaczna
Odsłon: 13923
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10276
Składniki
Biszkopt: białka ubij ze szczyptą soli. Dodaj cukier i żółtka, ubij. Mąkę, proszek i kakao połącz, wymieszaj z masą. Piecz 25 min w 160°C. Ostudź, nasącz kawą.
Krem: żelatynę namocz i rozpuść w małej ilości wody. Kremó wkę ubij z cukrem pudrem, połącz z żelatyną. 3 i pół tabliczki czekolady stop na parze. 1/3 czekolady wymieszaj z 1/3 masy śmietanowej. Resztę dodaj do pozostałej śmietany. Biszkopt posmaruj ciemną masą, potem jasną, ułóż plasterki bananów. Schłodź. Masło, resztę czekolady i śmietanę stop, polej ciasto.
<strong>Z warstewką bananów. Przepis przysłała Małgorzata Góralska z Jabłonowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie