Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To propozycja, która łączy w sobie wyraziste smaki – kwaśny smak rabarbaru i słodki smak białej czekolady z delikatną nutą pomarańczy. Jest orzeźwiające i lekkie. Przypominam sobie o nim zawsze, gdy tylko rozpoczyna się sezon na rabarbar i można znaleźć go na sklepowych półkach i na targowiskach. Jest kilka różnych kulinarnych zastosowań rabarbaru. Jednak zestawienie jego kwaśnego smaku z innymi, bardziej słodkimi produktami jest chyba najbardziej popularne.
tortownica o śr. 26 cm, mikser, miska
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 460
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5712
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 460
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5712
Składniki
Łodygi rabarbaru pokrojone na kawałki i przekrojone wzdłuż na połówki zasypujemy cukrem i układamy na spodzie tortownicy o śr. 26 cm wysmarowanej masłem.
Składniki ciasta miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji, następnie mieszamy je z 90g białej czekolady podzielonej na kawałki. Tak przygotowaną masę wylewamy na łodygi rabarbaru ułożone w tortownicy. Ciasto pieczemy przez 50min. w temperaturze 175 stopni C. Po upieczeniu wyjmujemy je z tortownicy i odwracamy spodem do góry. Smacznego!