Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To propozycja, która łączy w sobie wyraziste smaki – kwaśny smak rabarbaru i słodki smak białej czekolady z delikatną nutą pomarańczy. Jest orzeźwiające i lekkie. Przypominam sobie o nim zawsze, gdy tylko rozpoczyna się sezon na rabarbar i można znaleźć go na sklepowych półkach i na targowiskach. Jest kilka różnych kulinarnych zastosowań rabarbaru. Jednak zestawienie jego kwaśnego smaku z innymi, bardziej słodkimi produktami jest chyba najbardziej popularne.
tortownica o śr. 26 cm, mikser, miska
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 208
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 208
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
Łodygi rabarbaru pokrojone na kawałki i przekrojone wzdłuż na połówki zasypujemy cukrem i układamy na spodzie tortownicy o śr. 26 cm wysmarowanej masłem.
Składniki ciasta miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji, następnie mieszamy je z 90g białej czekolady podzielonej na kawałki. Tak przygotowaną masę wylewamy na łodygi rabarbaru ułożone w tortownicy. Ciasto pieczemy przez 50min. w temperaturze 175 stopni C. Po upieczeniu wyjmujemy je z tortownicy i odwracamy spodem do góry. Smacznego!