Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto babkowe orzechowe z jogurtem i śliwkami. Ciasto wyszło bardzo pyszne.
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 53
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 517
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 667
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 53
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 517
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 667
Składniki
ciasto- Zmiksować jajka z cukrem. Przesiać mąkę z proszkiem,dodać orzechy. Miksować na niskich obrotach miksera, dolewając maślankę, i olej. Przelać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
masa-Zmiksować jajka z cukrem. Dodać jogurt, wymieszać łopatką. Przesiać budynie i zmiksować na niskich obrotach miksera. Wylać na ciasto
Śliwki pokroić na ćwiartki i ułożyć na masie jogurtowej. kruszonka-Zmiksować wszystkie składniki i poskubać na placek.
Piec ok.70 min. w 175 * C.
Po przestygnięciu ciasta oprószyć cukrem pudrem.