Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto jest tak proste, że nawet mi się udaje za każdym razem, a efekty smakowe są odwrotnie proporcjonalne do poziomu trudności ;-)
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 142
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 17
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 126
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 142
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 17
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 126
Składniki
orzechy kroimy na dość duże kawałki
jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach
mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem, po czym przesiewamy
białka jajek ubijamy na sztywną pianę, ciagle mieszając dodajemy cukier, żółtka i olej, na końcu dodajemy mąkę z dodatkami
uzyskaną masę łączymy z orzechami, jabłkami i rodzynkami, lekko ale dokładnie mieszamy
ciasto wylewamy na formę wyłożona papierem i pieczemy 50 min w temperaturze 180 st. C