Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto jest tak proste, że nawet mi się udaje za każdym razem, a efekty smakowe są odwrotnie proporcjonalne do poziomu trudności ;-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15047
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2034
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8831
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3174
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15047
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2034
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8831
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3174
Składniki
orzechy kroimy na dość duże kawałki
jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach
mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem, po czym przesiewamy
białka jajek ubijamy na sztywną pianę, ciagle mieszając dodajemy cukier, żółtka i olej, na końcu dodajemy mąkę z dodatkami
uzyskaną masę łączymy z orzechami, jabłkami i rodzynkami, lekko ale dokładnie mieszamy
ciasto wylewamy na formę wyłożona papierem i pieczemy 50 min w temperaturze 180 st. C