Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto – nawet laik kulinarny sobie z nim poradzi. Ale choć jest bardzo proste w wykonaniu, to efekt jest pyszny.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44740
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182262
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 339
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44740
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182262
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 339
Składniki
Orzechy posiekać. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić je w kostkę. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i sodą. Jajka ubić mikserem, stopniowo dodając cukier. Dodać sypkie składniki, dokładnie wymieszać mikserem. Orzechy i jabłka dodać na końcu, wymieszać masę. Blachę o wymiarach około 30x20 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-200 stopni, piec około 30 minut – trzeba sprawdzić patyczkiem. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.