Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto – nawet laik kulinarny sobie z nim poradzi. Ale choć jest bardzo proste w wykonaniu, to efekt jest pyszny.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 91
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 91
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Składniki
Orzechy posiekać. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić je w kostkę. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i sodą. Jajka ubić mikserem, stopniowo dodając cukier. Dodać sypkie składniki, dokładnie wymieszać mikserem. Orzechy i jabłka dodać na końcu, wymieszać masę. Blachę o wymiarach około 30x20 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-200 stopni, piec około 30 minut – trzeba sprawdzić patyczkiem. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.