Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto – nawet laik kulinarny sobie z nim poradzi. Ale choć jest bardzo proste w wykonaniu, to efekt jest pyszny.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5752
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1206
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12387
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5214
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5752
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1206
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12387
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5214
Składniki
Orzechy posiekać. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić je w kostkę. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i sodą. Jajka ubić mikserem, stopniowo dodając cukier. Dodać sypkie składniki, dokładnie wymieszać mikserem. Orzechy i jabłka dodać na końcu, wymieszać masę. Blachę o wymiarach około 30x20 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-200 stopni, piec około 30 minut – trzeba sprawdzić patyczkiem. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.