Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto – nawet laik kulinarny sobie z nim poradzi. Ale choć jest bardzo proste w wykonaniu, to efekt jest pyszny.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 764
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5501
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9329
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 173
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 764
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5501
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9329
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 173
Składniki
Orzechy posiekać. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić je w kostkę. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i sodą. Jajka ubić mikserem, stopniowo dodając cukier. Dodać sypkie składniki, dokładnie wymieszać mikserem. Orzechy i jabłka dodać na końcu, wymieszać masę. Blachę o wymiarach około 30x20 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-200 stopni, piec około 30 minut – trzeba sprawdzić patyczkiem. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.