Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Też ciasto pomiędzy kruchym a ucieranym, tym razem z dodatkiem orzechów i kokosu. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 146
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4336
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11768
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5562
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13851
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 146
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4336
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11768
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5562
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13851
Składniki
Orzechy i wiórki kokosowe oddzielnie mielimy. Wszystkie składniki oprócz kakao, orzechów i kokosu wyrabiamy w robocie kuchennym lub zagniatamy ręcznie. Gotową masę, jest dość kleista, dzielimy na 2 równe części. Do jednej dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej orzechy i kakao. Pierwszą jasną część podsypujemy mąką, wałkujemy i wykładamy na spód blaszki 26 X 18 cm. W cieście robimy małe dołeczki i nakładamy cienką warstwę powideł, tak żeby wypełnić otworki. Drugą część wałkujemy podsypując mąką i nakładamy na jasne ciasto. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy w 180 C około 30-35 minut.