Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie proste w wykonaniu, a zarazem smaczne ciasto do dobrej herbatki.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 670
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 670
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Składniki
Wykonanie: Margarynę rozpuścić i ostudzić. Białka ubić na sztywno, dosypując stopniowo cukier. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, dodać żółtka, wodę i wymieszać mikserem. Dodać rozpuszczoną margarynę, jeszcze raz wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy, ułożyć równomiernie owoce. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut, po upieczeniu posypać cukrem pudrem.