Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek na niedzielę.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1183
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13247
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1183
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13247
Składniki
Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem i połączyć z żółtkami, cały czas ucierając dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. W trakcie ucierania wlać mleko i sztywno ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać z ciastem i wlać do formy wyłożonej pergaminem. Na powierzchni ułożyć owoce lekko je wciskając i piec około 45 minut w temperaturze 170 stopni. Galaretki rozpuścić w pół litrze gorącej wody, ostudzić i wymieszać z ubitymi na mleku śnieżkami (według opisu na opakowaniu). Wylać pianę na upieczony i wystudzony placek i przenieść w chłodne miejsce. Owoce możemy zmienić na inne sezonowe wraz z galaretkami stosownymi do owoców.