Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek na niedzielę.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4806
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4752
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44657
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 324
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4806
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4752
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44657
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 324
Składniki
Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem i połączyć z żółtkami, cały czas ucierając dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. W trakcie ucierania wlać mleko i sztywno ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać z ciastem i wlać do formy wyłożonej pergaminem. Na powierzchni ułożyć owoce lekko je wciskając i piec około 45 minut w temperaturze 170 stopni. Galaretki rozpuścić w pół litrze gorącej wody, ostudzić i wymieszać z ubitymi na mleku śnieżkami (według opisu na opakowaniu). Wylać pianę na upieczony i wystudzony placek i przenieść w chłodne miejsce. Owoce możemy zmienić na inne sezonowe wraz z galaretkami stosownymi do owoców.